Saturday, 5 May 2007

Wie is Caramel?

Wat wij ook doen, naast wijn maken, is hele groepen een geweldige wijntour aanbieden.
Vorig weekend kwam er een groep van 17 Duitse wijnvrienden voor een lang weekend naar de Languedoc. Zij komen in Hamburg eens per week bij elkaar om wijn te proeven en erover te discussiëren. En eens per jaar maken ze een wijnreis. Dus nu waren wij aan de beurt. En Christa heeft alles georganiseerd!! Ze vlogen van Hamburg naar Toulouse, daar stonden 3 taxi's klaar. Zaterdag werden ze na een bezoek aan de markt in Pézenas om 11 uur bij Domaine Bourdic afgeleverd. We hebben een wandeling langs onze wijnvelden gemaakt en bij iedere cépage kregen ze die wijnsoort ook te proeven. En ondertussen veel uitleg van Hans & Christa over het werk in 't veld. Terug op het Domein ging de groep de cave in om daar blind dezelfde wijnen te proeven. De mensen waren niet geblinddoekt hoor, de flessen waren ingepakt.
Natuurlijk lieten wij ook onze kookkunst zien, een heerlijk 4-gangen menu buiten met bij iedere gang een ander Bourdic wijntje erbij. Ook de BIB viel zeer in de smaak bij de 3 dames en 14 heren. De taxi's kwamen de mensen weer ophalen om ze naar het volgende programma-onderdeel te brengen. Zo zijn ze 4 dagen op ontdekkingsreis geweest.

Maar waarom geen mooie foto's en een Duits stukje van de hand van Christa???

Welnu, Hans & Christa vertrokken dinsdag naar Zwitserland en lieten ons achter in de regen. IN DE REGEN!! Ze kunnen wel goed timen die twee, het regent nu nog steeds, maar dat is goed voor de wijn.
In Zwitserland hebben ze weer volop wijnproeverijen georganiseerd. En vanmiddag komen ze terug naar Bourdic om de wijnproeverij voor een groep Engelse dames voor te bereiden. Deze groep logeert in Le Couvent, bij Lizzie & Ali en ze kwamen eigenlijk om "Stoolball" te spelen. (Het heeft iets van cricket, maar dan heel makkelijk, want ik kan het ook) Vanwege de regen gaat dat niet door en nu hebben we een alternatief indoor programma bedacht.

Nu ben ik gevraagd om op Bourdic voor Lara, Louis ( de toyboy), de poezen, de geiten en Caramel te zorgen. In de regen. Enig idee wie Caramel is?

No comments: